Foruten det faste linerleparet, grønnspetten, smågnagerne, ørreten, minken, beveren og rådyra; trenger en hver gård litt husdyr. Her er en liten introduksjon!

Vilje

gårdens dronning

Amerikansk cocker spaniel av rase, en hvit og svart enkel liten sak. Tror hun er den skumleste hunden i gata der hun bjeffer på syklistene som suser forbi på turstien, men er i realiteten snill som et lam der hun kan gå å gresse side om side med sauene og geitene. Matmums så det synger! Godkjent besøkshund i sykehjemskjeden Villa Skaar. 

Poppy

gårdens energibunt

Gårdens nyeste tilskudd og av samme rase som Vilje. Svart liten energibunt som like mye som navnet Poppy, lyder navnet «Hoppy». Omplasseringshund som vi hentet med fly fra Evenes januar 2022. Gled rett inn i flokken og får deg til å smile av ingenting! Elsker ball. Elsker å løpe. Godkjent besøkshund i sykehjemskjeden Villa Skaar og under utdanning som terapihund. 

Brekkhorn

Flokkens overhode

Eneste av geitene som hadde navn når vi fikk dem. Ikke hvilket som helst navn heller! Her snakker vi selveste Cecilia Brækhus. Også til hverdags kjent som «Brekkhorn». Navnet fikk hun da hun var liten og brakk hornet sitt. Det ser litt rart ut, men hun plages ikke. Tidenes matvrak. Er som oftest å finne på stokken stirrende i retning hovedhuset på gården i lengsel etter mer mat, gjerne med hodet litt på snei. Går heller aldri glipp av et selskap! Tar seg gjerne en siesta eller fem når de andre tusler rundt på beite. 

Freja-Breia

Flokkens mildhet

Den mest forsiktige av dem alle. Og den vakreste! Flottere øyne kan du lete lenge etter. Navnet er et resultat av en misforståelse. Gårdens minibonde fikk oppgaven om å bestemme navn. Først trodde vi han sa Freja, noe som (dessverre) visste seg å være en stor feil – han mente Breia! Siden har hun hatt begge. Litt misvisende da hun hverken er brei og noe særlig storspiser. For spesialbehandling ala alltid maten på fast sted i høyden når de andre spiser på bakken. Super bonusmamma og lekekamerat til Marie og Hermine. 

Siri Sara

Flokkens stemme

Vi hadde en geit igjen som manglet navn, hva skulle hun hete? Etter en tur til Prestegårdsstranda i Sylling gikk det opp for oss når vi så opp på Hørtekollen. Selvfølgelig måtte det blir Siri Sara: kongsdatteren som ble styrtet i døden en en båt fra toppen av Hørtekollen av sin far fordi i hun forelsket seg i en gutt av ringere byrd. En uke før vi overtok dem ble hun plassert i flokken, var sky som gaupa og laaangt nede på rangstigen. Vi kunne ikke nærme oss henne, og hun holdt god covid-19 avstand til de andre. Siste maidag ble hun mor til Truls, og etter det har hun blitt tryggere og tryggere for hver dag. Like overrasket blir vi når hun plutselig klatrer på oss på jakt etter en brødskalk, og det er alltid like koselig å høre henne breke når vi kommer gående. 

Truls

flokkens kosegris

Truls er definisjonen på kos. Flokkens minstemannn og eneste bukk/kastrat i flokken. Ja, her på gården får gutta også leve! Etter en kort badetur til fossen siste vårdag 2020, lå han plutselig der i steinrøysa når vi kom hjem. Vårt første kje på gården. Siri Sara har vært verden flinkeste mamma, selv de gangene vi måtte organisere leteaksjon etter han da hun selv ikke husket hvor hun hadde gjemt han sist. Nå er han på vei til å bli en stor kar med et mer og mer staselig horn. Har et revnet øre etter et lite merkeuhell, men vi elsker han for det om! Han er ufattelig glad i kos. Så mye at han til tider glemmer å puste. 

Marie

Flokkens zebra

Marie er oppkalt etter den veldig snille farmoren Anne Marie, tøff som toget og alltid like nysgjerrig på hva som foregår. Hun er søster til Hermine og ble født i januar 2020. Rett før vi overtok dem, døde dessverre moren. Inntil vi fikk Truls var hun den eneste svarte i flokken med sine flotte sebrastriper i ansiktet. Nå blir hun mer og mer brun for hver dag som går. 

Hermine

Flokkens lekne

Hermine er av den litt mer forsiktige typen, men personligheten skinner mer og mer i gjennom. Ofte i tospann med sin søster Marie. Vi sier til folk at geitene våre aldri rømmer (noe som stemmer), Hermine derimot finner seg en vei over i ny og ne… Om det så er at hun står sammen flokken – på motsatt side av gjerdet; eller spiser høy liggende i det lille høyhuset. Genialt! tenker nok hun. Mat og tørr liggeplass i ett! Hvis vi roper på flokken er det oftest Hermine og Siri-Sara som gledelig gir oss respons. 

Kiara

gårdens jeger

Med leietakere kom det en katt på kjøpet! Beryktet jeger som klatrer det som klatres kan og hundenes favoritt lekekamerat. Merkelig nok ser vi mer til mus etter hun kom, enn før. Da til naboens skrekk og gru, døde foran døra.